NAH-Ja

zaterdag, 08-04-2023 @ 19:30
Vestzaktheater in het Dommelhuis

NAH-Ja

Lotgenoten met niet-aangeboren hersenletsel delen op het podium hun herstelverhaal

Als je niet ziek bent, dan denk je dat Nederland een goede verzorgingsstaat heeft. Soms werkt dat anders. NAH lotgenoten delen op het podium hun herstelverhaal. Over muren van onbegrip, niet luisteren, stigmatisering. Een theaterstuk om iedereen even te vertragen, stil te laten staan en wakker te schudden. Voor en door NAH-talenten, naasten en andere belangstellenden. En voor artsen en zorgpersoneel met van nature een warm hart!

NAH is een vorm van hersenletsel die later in je leven ontstaat. Bijvoorbeeld door een beroerte, ziekte of ongeval. Het is vaak aan de buitenkant niet zichtbaar. Maar liefst één op de vier mensen krijgt in zijn leven te maken met NAH. Toch is er nog weinig bekend over deze aandoening. Hoe ontwrichtend die is. Hoe groot de impact is op het dagelijks leven. Hoe je moet leren jezelf opnieuw uit te vinden na zo’n diagnose. En hoe het leven gelukkig niet ophoudt na NAH!

Na de voorstelling volgt een nabespreking met de zaal, waarbij neuropsycholoog Erik Matser uitleg geeft over het brein en creativiteit.

Regie: Liesbeth Reeser
www.nah-ja.nl

Link naar teaser over deze productie: https://youtu.be/QggT649M-hI